Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/6/5/c/rispro.eu/httpd.www/2018/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/6/5/c/rispro.eu/httpd.www/2018/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2738 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/6/5/c/rispro.eu/httpd.www/2018/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3679 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/6/5/c/rispro.eu/httpd.www/2018/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 258 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/6/5/c/rispro.eu/httpd.www/2018/wp-content/themes/deploy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20 Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/6/5/c/rispro.eu/httpd.www/2018/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Veilig met de wagen op skivakantie: onze 10 tips...

Uw Partner in Veiligheid en Preventie

info@rispro.eu

(+32) 496 926 550

Top
skivakantie

Veilig met de wagen op skivakantie

Onze 10 tips voor een veilige rit door de sneeuw.

 

Dit weekend zullen opnieuw een pak Belgen op skivakantie vertrekken. Wie zelf met de wagen naar zijn wintersportbestemming rijdt, maakt dan ook heel wat kans om op besneeuwde wegen terecht te komen. Jij én je wagen zijn dan ook best goed voorbereid op deze specifieke omstandigheden. Hierbij geven we je graag onze tien tips voor een veilige rit zonder ongevallen.

 

1. Rij met een goed onderhouden en goed uitgeruste wagen
Je autobatterij heeft een hekel aan zeer koude temperaturen. Kijk deze dus zeker na voor vertrek en neem startkabels mee voor het geval je in panne staat. Vervang je ruitensproeiervloeistof voor anti-vriesvloeistof en denk verder aan ruitontdooier, slotontdooier en krabbers voor ochtenden waarop het tegenzit.

 

2. Rij met winterbanden
Op skivakantie vertrekken met zomerbanden is uiteraard geen goed idee. Let er wel op dat er nog voldoende profiel op de banden zit. Is het profiel minder dan 4 millimeter, dan vervang je de band het beste, want juridisch gezien is het dan geen winterband meer.

 

3. Vergeet je sneeuwkettingen niet
Vertrek ook zeker niet zonder dat je sneeuwkettingen meeneemt. Ze zijn soms bij sneeuwval verplicht wanneer je een bergpas oprijdt. Dit wordt aangegeven via een verkeersbord. Leg de kettingen op een makkelijk toegankelijke plaats, zodat je de bagage niet moet uitladen om er aan te geraken.

 

4. Steek je ski’s in een skibox of op een skidrager
Wanneer je eigen ski’s meeneemt, leg deze dan niet in de wagen want dit kan storend zijn voor de passagiers. Maak gebruik van een skibox, dakkoffer of een skidrager.

 

5. Blijf op de hoogte van de actuele verkeerssituatie
Voor vertrek en ook onderweg is het natuurlijk zeer handig te weten wat er gaande is op de weg. Zoek bijvoorbeeld van tevoren op welke radiostations de meeste (lokale) updates geven. Zo kunt u eventueel oponthoud voor zijn.

 

6. Ga uitgerust op reis
Niet geheel onbelangrijk is dat je goed uitgerust kan vetrekken Dit geldt helemaal voor de bestuurder. Ga je ’s nachts rijden, dan is het heel belangrijk dat de bestuurder een paar uur goed geslapen heeft. Je wil immers niet in slaap vallen…

 

7. Stop regelmatig
We willen natuurlijk zo snel mogelijk op onze wintersportbestemming zijn, maar toch is regelmatig pauzeren onderweg erg belangrijk. Liefst iedere twee uur, minimaal een kwartiertje. Kinderen kunnen even rennen en ravotten, zodat ze hun energie een beetje kwijt kunnen.

 

8. Pas je rijstijl aan
Rijden op sneeuw vereist dat je voorzichtig rijdt: bruuske versnellingen, plotse richtingsveranderingen of plots remmen zijn te vermijden. Elke handeling moet goed gedoseerd verlopen.

 

9. Zorg voor genoeg eten en drinken in de auto
Genoeg voor de reis en eventueel langer. Helaas zijn lange files mogelijk en dan wil je niet met honger en dorst staan. Verder, het klinkt overdreven, maar een deken of een slaapzak extra in de auto kan bij lange nachtelijke files erg aangenaam zijn.

 

10. Vignet of milieusticker
Voor Zwitserland, Oostenrijk en sommige Duitse binnensteden zijn vignetten of milieustickers nodig. Kijk goed na of u ze nodig heeft en koop ze op voorhand aan om wachttijden aan de grens te vermijden.

})(jQuery)